Sølvberget – Windows 8 app (2012)

Kunde: Sølvberget KF.

Antall studenter: 4.

Utfordring: Debatten om framtidens bibliotek pågår med stor styrke i Norge. Minervas kulturredaktør Kristian Meisingset hevdet for noen uker siden at bibliotekene er håpløst akterutseilte i den digitale tidsalder. Det var en fin bakgrunn for å presentere den nye biblioteks-appen.

“Capgemini tok kontakt med oss og spurte om vi ville være prosjektkunde for årets utgave av Summer of Code, og Sølvbergets digitale avdeling var ikke vanskelige å be. Sølvberget ønsket å få laget en bibliotek-app der Sølvbergets nett-tjenester og formidling kunne bli tilgjengelig på nye plattformer. – Vi laget en kravspesifikasjon for hvilke tjenester som kunne bli dekket av dette prosjektet. Prosjektplanlegging ble gjort i samarbeid med mentor hos Capgemini”, forteller leder for digital avdeling, Bjørn Kjetil Fredriksen.

Løsning: Sølvbergets nye app tydeliggjør bibliotekets mangfoldige tilbud, og gjør bibliotekenes tjenester attraktive for bibliotekets brukere. Et særlig mål var å tiltrekke brukergrupper som bruker biblioteket i mindre grad. Bibliotekets selvbetjente og elektroniske tjenester presenteres på en brukervennlig måte på plattformer som våre brukere benytter.

Resultat: Resultatet av prosjektet er ifølge Fredriksen en teknologisk nyvinning som helt eller delvis kan gjenbrukes av andre bibliotek.

“- Kildekoden til appen skal gjøres tilgjengelig som fri programvare. Vi er overbevist om at dette er en app som kan vekke begeistring både i regionen og nasjonalt. Med videreutvikling kan dette bli en app som kan hjelpe bibliotekene inn i mobilalderen. Vi ønsker også at andre biblioteker – også med andre biblioteksystem en oss – kan høste av det arbeidet som Summer of Code-prosjektet og videreutviklingen har brakt med seg. Vi arbeider også med å informere interesserte bibliotek om appen med tanke på et samarbeid”, sier Fredriksen.

Eksterne artikler: http://stavanger-kulturhus.no/STAVANGER-BIBLIOTEK/Eboeker/Foerst-i-Norge-med-Windows-8-app

Skjermbilder: