Gi en jul (2022)

Kunde: Gi en jul

Gi en jul er et frivillig prosjekt i samarbeid med blant andre barnevernet og NAV. Som giver gir du julemiddag og julegaver til en familie som virkelig trenger det. Dette er foreldre og barn som ikke selv har mulighet til å kjøpe en skikkelig julemiddag, julesnop eller julegaver til hverandre.

Gi en jul var også kunde i Summer og Code 2021, hvor det ble laget et web-system for registrering av givere, og matching med familier.

Antall studenter: 6

4 fra Capgemini og 2 fra Frog

Utfordring: I løpet av sommeren 2021 ble det laget et web-system for å forenkle prosessen med å drive Gi en jul. Tidligere hadde alt foregått på Word-dokumenter, eposter og facebook-meldinger, mens nå kunne givere registrere seg med et elektronisk skjema. Systemet fungerte veldig bra, men manglet en del funksjonalitet rundt administrering. Derfor ble hovedfokus for prosjektet i 2022 å lage funksjonalitet for administratorene av Gi en jul.

Løsning: Studentene fra Frog gikk i gang med å se på designet på alle sidene, både for givere og administratorer. De lagde skisser og prototyper som de andre studentene implementerte. Det ble laget et CMS-system for redigering av tekster som vises på forsiden, og administratorene har fått mulighet til å selv endre på tidsfrister. Studentene har også lagt til en ny rolle som gjør at utvalgte administratorer kan legge til nye kommuner og lage brukere som har tilgang til disse.

Resultat: Etter at studentene var ferdige kunne administratorene gjøre mye mer selv, uten å måtte ta kontakt med utviklere for å endre på tekster eller opprette brukere. Systemet er blitt mer brukervennlig og krever mindre vedlikehold. I tillegg er ytelsen blitt merkbart bedre, tidligere begynte systemet å bli tregt når en kommune nådde 100+ givere, mens etter sommeren 2022 kan systemet håndtere flere tusen.

Kundeuttalelse:

«Vi i Gi en jul er veldig glad for å kunne få hjelp av studentene og teamet til Capgemini med å videreutvikle og forbedre plattformen vår. Gjennom møter og diskusjoner har de bidratt til å forenkle mange av prosessene våre, samt gjøre opplevelsen for brukerne av siden bedre. Studentene har vært profesjonelle og imøtekommende for tilbakemeldingene våre. Løsningen er nå enda mer brukervennlig og intuitiv å bruke, og ikke minst har vi som administrerer Gi en jul flere muligheter til å endre informasjon og oppsett ved behov. Vi setter veldig stor pris på at vi fikk hjelp med plattformen vår, og gleder oss til å bruke den opp mot årets event.»

-Stine Tapaninen / Gi en jul / Sandnes

Ekstern lenke: https://www.gienjul.no/

Skjermbilder: